Cum a fost la Zain Fashion Show la Castelul Bannfy din Răscruci

Primul fest14908313_1814856578782180_6227810747246626157_nival de design din Cluj, Zain – Design Expression a devenit unul din cele mai populare evenimente pentru tinerii clujeni plini de energie şi dornici de a urmări “frumosul” pe podium.

Unul dintre cele mai apreciate evenimente din cadrul festivalului a fost fashion show-ul ce s-a desfășurat vineri seara la Castelul Banffy din Răscruci, o capodoperă arhitecturală neoclasic ecletică cu un interior impresionant. Oaspeții au fost întâmpinați la intrare chiar de două oițe, un element de legatură prezent pe vizual acestei edițiie.

Pentru defilare au fost alocate patru camere, însă Salonul cu pereţii îmbrăcați în lemn s-a potrivit cel mai bine cu festivitatea serii. În cadrul acestei ediţii, am urmărit creaţiile a patru designeri români: Crina Bulprich, Lucian Rusu, Raul Lazăr şi Ioana-Ciolacu Miron – ce au lăsat fără cuvinte peste 100 de invitaţi. Pentru prezentarea colecţiilor au fost alese 24 de modele, iar pentru crearea unui stil compatibil cu piesele vestimentare, designerii au beneficiat de ajutorul Salonului de Frumuseţe “Vestige“.

Invitaţii au avut parte de un show complex cu peste 40 de ţinute extrem de elegante, vaporoase, pline de stil şi gust rafinat. Fiecare colecţie destăinue o poveste aparte, menţinută pe parcursul show-lui cu ajutorul soundrack-urilor actuale, ce au permis fiecăruia din sală să devină o parte din legenda ţinutei. Designerii ne-au bucurat cu culorile calde şi neutre ale vestimentaţiilor expuse la vedere, oferindu-ne posibilitatea de a completa garderoba personală cu piese pline de culoare şi extrem de comode. Fiecare haină este prelucrată manual, iar detaliile au fost bine gândite pentru a completa şi reda puterea femeii / bărbatului în era tehnologiei. O altă temă abordată de tinerii designeri a fost conceperea vestimentaţiei ce păstrează identitatea unică a cumpărătorului. Creatorii de frumos au mulţumit publicul care a răspuns cu aplauze furtunoase şi nu au ezitat să ne ofere mici detalii despre capodoperele ce au înfrumuseţat podiumul într-o seară ploioasă de vineri.

14991990_1814857068782131_5223879607019365712_n

Raul Lazăr a absolvit Universitatea de Artă şi Design – Modă & Design Vestimentar, iar la doar 22 de ani aduce pe podiumul din Cluj colecţia “Mold”, o combinaţie între frumos şi urât în lumea modei, ce are drept început dezvoltarea diferitor materialităţi pornind de la mucegai, ducându-se mai departe, cu forma şi paleta cromatică a colecţiei.

Absolventă a Universităţii de Arhitectură “Ion Mincu” – Bucureşti și London College of Fashion, Ioana-Ciolacu Miron a prezentat colecţia “All Things Nice”, propunând spre admiraţie piese unicate formate dintr-o armonie de linii difuze.

Absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design Cluj, Crina Bulprich & Lucian Rusu au uimit publicul prin colecţia “Capsulă” (femei/bărbaţi) alcătuită din 35 de piese. Este o colecţie inspirată din picturile artistului Kazimir Malevik, lucrată pe linii simple, clare, din materiale naturale.

Fashion Show-ul a fost urmat de un After Party împreună cu Marwan, alături de sponsorul principal MARTINI, sub cortuleţele africane de la Under The Tend, unde oaspeţii au avut plăcerea de a se relaxa într-o companie plăcută şi muzică de bun gust.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s