Despre Cluj Design Christmas Edition

Magia oraşului Cluj-Napoca este bine observabilă în timpul rece al anului- iarna. Beculeţele ghirlandelor împrospătează atmosfera orăşelului, iar brazii ornamentaţi de jos până-n vârf ne readuce naivitatea sinceră de copil.  Pe lângă aceasta, oraşul mai găzduieşte şi  tineri excepţional de talentaţi care ne uimesc pe zi ce trece cu tot felul de lucrări.

Cluj Design Christmas Edition, a fost unul dintre cele mai awesome evenimente ale lunii decembrie, organizat la Casa TIFF, îmbibat cu gust rafinat şi stil personal ai designerilor autohtoni.  Tematica acestei ediţii a fost “Dreaming of a white Christmas”  ce ne-a adus nenumărate lucrări hand made.

Creaţiile designerilor au fost de-a dreptul uimitoare şi din acest motiv nu m-am putut abţine să nu schimb o vorbă cu ei.

Prima jertfă a întrebărilor mele a fost  Las Floristas , o tânără domnişoară cu o ambiţie de invidiat. Ideea ei de a realiza decoraţiuni de Crăciun din materiale neconvenţionale sau clasice este de-a dreptul fermecătoare. Astfel, pentru a reduce numărul de brazi tăiaţi în timpul sărbătorilor de iarnă, orice doritor poate avea drept alternativă, un brăduţ din lemn de brad reciclat, preţul căruia este foarte accesibil.Pentru mai multe detalii daţi click aici.

Mergând aşa mai departe, am dat de cele mai deosebite jucării care mi-au readus mii de emoţii şi amintiri din copilărie.  Toys For Boys mi-a cucerit atenţia din plin, cu toate că am deja un 20 cu codiţă. Creatorul acestor jucării mi-a relatat că modulele jocului sunt piesele geometrice din lemn, gândite să  provoace imaginaţia şi creativitatea copiilor. Un detaliu neobservat, sunt magneţii ascunşi în interiorul pieselor din lemn ce permit construirea unor forme şi obiecte diferite.

15219415_722226884609020_7969592722565694811_n

La următoarea masă am găsit nenumărate obiecte minimale din piele de diferite culori. Mi-a fost interesant să aflu ceva mai mult despre aceste lucruri de aceea am dat drumul unei discuţii noi cu doi tineri foarte simpatici. Dragoş şi Mădă, doi studenţi arhitecţi ce îndeletnicesc aceeaşi pasiune- pielăritul. Lucrările lor, sunt realizate doar din piele naturală şi sunt deschişi pentru noi idei şi provocări. Nu mi-am putut lua ochii de pe tolba cu tabac, efectuată până la cele mai mici detalii. Dacă v-am stârnit curiozitatea, să ştiţi că ei vă aşteaptă  non-stop pe Tradde .

Şi desigur cum să nu aduc în discuţie cel puţin o creatoare de modă din Cluj? Cimpoeru Carmina  , un tânăr designer, ce abordează stilul minimalist combinat cu elemente conceptuale ale deconstrucţiei cu tăieturi simetrice şi asimetrice ce denotă perfecţiunea şi stilul feminin. În cadrul acestei ediţii Carmina ne-a prezentat ultima sa colecţie : Take a Breath, ce ne vorbeşte despre modul agitat pe care îl trăim şi nevoia de a lua o pauză. Colecţia a fost creată din bumbac, mătase, lână şi vascoză şi ne îndeamnă spre simplitate şi echilibru.

Nu ştiu cum voi, dar eu m-am simţit minunat la Cluj Design Christmas Edition, iar dacă nu aţi avut posibilitate să participaţi în calitate de vizitator, atunci sunteţi bine veniţi pe pagina oficială a evenimentului unde puteţi afla mai multe detalii despre participanţii acestei ediţii .

22 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. AdelaE spune:

    Ah, ce eveniment misto. Intotdeauna mi s-a parut ca, Clujul a fost printre preferatele evenimentelor de acest gen.. De ce nu se intampla si-n Constanta la fel, oare? 🙂

    Apreciază

    1. Sper in curand sa aveti si acolo o schimbare, daca nu, te astept anul viitor la Cluj ^_^

      Apreciază

  2. Pacat ca nu am putut ajunge ca-s in pana de idei vis-a-vis de brad, decoratii, Craciun

    Apreciază

  3. Adooor Clujul si cu postarea asta m-am convins și mai tare!

    Apreciază

  4. Elena from Life Makeup and Beauty spune:

    Am fost o singura data in Cluj si mi-a placut tare mult orasul, l-as (re)vizita oricand cu mare drag! Nu am mai auzit pana acum de Design Christmas Edition dar conceptul pare foarte interesant! Jucariile din lemn de la Toys for voys ar fi perfecte pt baietelul meu. Ai idee de unde le pot cumpara?

    Apreciază

    1. Clujul e cu adevarat minunat in zilele de iarna. Deci pentru a contacta persoana ce confectioneaza jucariile da un click pe denumirea evidentiata”Toys for Boys” din articol si te va teleporta pe pagina persoanei de contact

      Apreciază

  5. Bianca spune:

    Mulțumim pentru că ne-ai împărtășit un pic din ceea ce a fost la Cluj Design Christmas Edition. Chiar nu știam de eveniment, dar îl voi urmări pe viitor.

    Apreciază

  6. Uite in timpul sarbatorilor nu am avut ocazia sa vad Clujul, ar trbui sa remediez asta. Desi nu am copii, tot m-au atras jucariile de la Toys for Boys. Apropo, acum ca ma gandesc, cam sexista abordarea lor, eu am fost o fata care s-a jucat in copilarie cu astfel de jucarii „de baieti” si chiar imi placea sa construiesc diverse lucruri.

    Apreciază

  7. Foarte faine lucrurile create din mainile unor oameni talentati! Cata munca…si cata rabdare! 🙂

    Apreciază

  8. Si mie imi plac jucariile. Cred ca a fost un eveniment tare frumos.

    Apreciază

    1. A fost intr-adevar minunat

      Apreciază

  9. Georgiana Sabina spune:

    Clujul e orasul pe care imi doresc sa il vad anul asta care vine, n-am fost niciodata insa citesc mult bloggerite din Cluj si vazand orasul prin ochii lor, mi-am dat seama ca vreau neaparat sa vad acest oras.

    Apreciază

    1. Cu mare drag iti fac excursie cand vii))))

      Apreciat de 1 persoană

      1. Georgiana Sabina spune:

        Super, te anunt :))

        Apreciază

  10. Ti-am citit cu mare interes articolul si la final mi-am pus intrebarea „In orasul meu, de ce nu ?” .Sper sa ajung si eu in Cluj in curand.
    Te pup :*

    Apreciază

    1. Cred ca si la voi sunt oameni talentati si este posibila desfasurarea unui targulet de genu))) Te astept la Cluj :*

      Apreciază

  11. Ira spune:

    Imi plac mult targurile de Craciun, tocmai pentru ca am ocazia sa descopar fel si fel de proiecte si idei, precum cele prezentate de tine. Imi plac bradutii aceia, dar si toys for boys.

    Apreciat de 1 persoană

  12. vyo vyoleta spune:

    Nu am ajuns pana acum in Cluj, cu toate ca imi doresc de foarte mult timp..darpoate, poate Mosul imi va indeplini dorinta,

    Apreciază

    1. Poate poate, daca ai fost buna anul asta ^_^

      Apreciază

  13. Monica spune:

    Ce tari sunt decoratiunile de Craciun de la las Floristas. Nu stiam de ea, ma bucur ca am descoperit-o 🙂

    Apreciază

  14. Ca om care inca nu a vazut Clujul (trebuie, e un must) mi se pare ca acest oras are evenimente mult mult mai faine decat capitala. Si oamenii sunt super.

    Apreciază

Lasă un comentariu